A lengyel vajdaság városa, Gniezno

Ön számára nem a tengerpart jelenti a kikapcsolódást? Szívesebben töltené vakációját egy csodaszép városban? Irány Gniezno!
A lengyel vajdaság városa, Gniezno - szállás, hotel, látnivalók

Ha nyaralásra gondolunk, sokunk fejében tengerpart, napozás és egész napos pancsolás képe jelenik meg. Vannak emberek akik viszont sokkal jobban szeretnek várost nézni, új dolgokat, történelmi emlékeket felfedezni vagy csak egy szép város hoteljében tölteni a szünidőt.

Ha ilyen vágyaink vannak, tökéletes uticél lehet Lengyelország egyik nagyvárosa, Gniezno.

Gniezno magyar szempontból is jelentős, mégpedig azért, mert itt helyezték örök nyugalomra 1298-ban Árpád-házi Boldog Jolánt, illetve Esztergomnak is testvérvárosa. Elhelyezkedését tekintve a gnieznoi tóvidéken fekszik, és a Nagy-Lengyelország vajdaságában ez a hatodik legnagyobb város.

Számos látnivalóval büszkélkedik, a leghíresebb talán a hatalmas, messziről is jól látható Katedrális. Gnieznoban található Boldog Jolán ereklyéje is, aminél számos csodás gyógyulás történt, ennek hatására avatták Jolánt boldoggá.

Ha ide szeretnénk látogatni, több hotel vagy szálloda közül is válogathatunk. A Pietrak Hotel, ami négy csillaggal büszkélkedik a turisták egyik kedvence. Kettő étterem is elhelyezkedik benne, ahol lengyel és európai különlegességeket szolgálnak fel. Akár házikedvencünkkel is érkezhetünk, a hotelben ez is megengedett. Természetesen medencékkel, szaunával, pezsgőfürdőzéssel is tölthetjük az időt a hotelben, vagy akár rendezvényt is szervezhetünk ide.

Egy háromcsillagos szálloda a Hotel Nest, ami barátságos, családias légkört teremtve várja pihenni vágyó vendégeit. Gniezno óvárosától csupán egy rövid sétára található, és helyt kap benne bowlingterem, klub és étterem is.

További háromcsillagos hotel a Hotel Awo. Ez egy 19. századi polgári épület, ami a város központjában található nem messze a híres katedrálistól. A szálloda étterme ínycsiklandozó lengyel fogásairól ismerhető fel, illetve egy rendezvényterem itt is helyet kap a szállodában.

További szállások Gnieznoban itt.

Kapcsolódó cikkek

10 kreatív játékötlet utazáshoz gyermekekkel

10 kreatív játékötlet utazáshoz gyermekekkel

Az utazások gyermekekkel gyakran kihívást jelentenek a szülők számára.

Núbia és a a „fekete fáraók” piramisai

Núbia és a a „fekete fáraók” piramisai

Núbia pontos határokkal nem körülírható, történelmi terület Észak-Afrika keleti részén. A történelmi földrajzi egység ma két állam területén fekszik. Egyiptom déli, és Szudán északi határvidékén.

Ezek azok a kávéházak az Egyesült Államokban, amiket sorozatok ihlettek

Ezek azok a kávéházak az Egyesült Államokban, amiket sorozatok ihlettek

A sorozatok ihlette kávéházak tipikus amerikai jelenségnek számítanak.