Bemutatjuk a világ legizgalmasabb italait

Sorozatunk második részében további italokat mutatunk be a nagyvilágból, amivel itthon még nem találkozhattunk - de akár a magunk örömére is elkészíthetjük őket.
Bemutatjuk a világ legizgalmasabb italait

A különleges italok az iDrinks segítségével mutatjuk be:

1. Görögország: a tengeralattjáró

Az Alexandroupolis-beli alkoholrajongók szeretnek desszertkanállal egy jó adag masztix-levet jéghideg vízbe helyezni, majd cukorral és vaníliával keverni a masztixfa gyantáját. Ez a fa kizárólag Chios szigetén nő, nem csoda, hogy gyantájának is meglehetősen egyedi íze van. Minden görög nagymama tudja, hogy ezzel az itallal megörvendeztetheti a gyerekeket!

2. Új-Zéland: Citromlé ásványvízzel

A Lemon és Paeroa, röviden LP egész Új-Zélandon világhíres - így szólt a cég frappáns szlogenje, amellyel az egyszerű, de hűsítő italt már 1907 óta reklámozzák. A citromot az északi szigetről, azon belül is Paeroáról származó szódavízzel keverik, amely sajátos ízvilágot kölcsönöz a frissítőnek.

3. Tunézia: tompa sárga limonádé

A forró nyári napokon az afrikai országban úgynevezett citronáddal védekeznek a hőség ellen. Ez nem mást takar, mint citromos limonádét, amely az immunrendszert is erősíti, csökkenti a vérnyomást és az emésztést is kiegyensúlyozottabbá teszi. A tunéziak közül sokan arra is esküsznek, hogy a sárga limonádé bámulatos fogyasztószer. Sokan egy pár mentalevéllel vagy mandulával díszítve fogyasztják.

4. Thaiföld: pilangóország itala

A Cha Yen jegestea jól tükrözi a thaiok ízlését: nagyon édes, és az egész éves forróságban bármikor hűsítő ital, amely Bangkoktól Phuketig minden utcasarkon beszerezhető. Napos narancsszínéről könnyen felismerhetjük, igaz, fekete teát, ánizst, kardamomot és a tamarindot is tartalmaz. Ezeket némi cukorral és kondenzált tejjel vegyítik, majd mellétesznek néhány jégkockát is.

Másik 4 érdekes italról itt itt olvashatsz!

Kapcsolódó cikkek

Bemutatjuk a világ legizgalmasabb italait

Bemutatjuk a világ legizgalmasabb italait

Most kiderül, mit fogyaszthatunk a világ különböző országaiban.

Ilyen a Four Seasons Mauritius, a világ egyik leggyönyörűbb szállodája!

Four Seasons Mauritius - mutatjuk, milyen

A Four Seasons, Mauritius egyik legszebb szállodája.

Núbia és a a „fekete fáraók” piramisai

Núbia és a a „fekete fáraók” piramisai

Núbia pontos határokkal nem körülírható, történelmi terület Észak-Afrika keleti részén. A történelmi földrajzi egység ma két állam területén fekszik. Egyiptom déli, és Szudán északi határvidékén.