Mikor és miért jön jól egy autós töltő?

A mai világban okoseszközeinket szinte minden percben használjuk. Természetesnek vesszük, hogy állandóan elérhetőek vagyunk, folyamatosan követjük az e-maileket, s különféle alkalmazásokat futtatunk.
Mikor és miért jön jól egy autós töltő?

Mindezek természetesen zabálják az energiát, s elég kellemetlen, ha napközben lemerül például a telefon. Cikkünkben az autós töltő témakörét járjuk körbe. Miért és mikor hasznos? Mi alapján válasszunk?

Milyen eszközöket tölthetünk vele?

A jó hír, hogy USB csatlakozóval a legtöbb mai kütyü tölthető. Az alábbiakhoz nagyon jól jöhet az autós töltési lehetőség:

· tablet

· okostelefon

· GPS eszköz

· fényképezőgép

Nagyon praktikus, ha utazás közben tölthetjük ezeket a készülékeket, s természetesen még más kütyüket is. Szinte nélkülözhetetlen ez a funkció, ha munkánk miatt utazunk, s közben online kell lennünk. S persze reméljük, hogy ez a mobilis megoldás pont annyira megfelelő, mint a hálózati változat.

Milyen típust vásároljunk?

Amennyiben szeretnénk, hogy sokáig működjenek az akár többszázezres készülékek, érdemes tájékozódnunk a választási lehetőségekről, s a legésszerűbb megoldásokról.

Feszültség

A legegyszerűbb USB töltés 5 V feszültséget jelent. Ez viszont kevés a komolyabb töltéshez, ezért érdemes 9-12 Voltot biztosító töltőt venni. Ha pedig gyorstöltésre vágyunk, akkor ennek megfelelő kelléket szerezzünk be a járműbe!

Portok száma

Egy komolyabb autós töltővel egyszerre több mindent is elláthatunk energiával, például a telefont, a GPS-t és a tabletet is. Akkor is jó megoldás a több port, ha nagy a család: így elkerülhetjük a veszekedéseket.

USB csatlakozó típusa

A legújabb modellek már nemcsak A és B csatlakozóval működnek, hanem reverzibilis USB-C kezelésére is képesek. Ezeknél már a csatlakoztatási irányra sem kell odafigyelni.

Vezeték nélkül?

Kábel nélkül is lehetőségünk van tölteni. Így biztosan nem gabalyodunk bele a vezetékekbe. Ez a technológia is egyre fejlettebb és megbízhatóbb.

Márka

Sokan nem tudják, fontos-e, hogy készülékünk márkájához passzoljon az autós eszköz. Ez szerencsére nem alapfeltétel. Érdemes figyelni a paramétereket. Ha azok stimmelnek, s jó minőségű kiegészítővel dolgozunk, nem okoz kárt. Például egy autós töltő Apple telefonhoz kompatibilis lehet más márkákkal is. Vásárlás előtt tájékozódjunk erről! Jó hír, hogy egyes modellek 3 különböző porton 3 különböző áramerősséggel dolgoznak, így könnyedén kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet.

Összegezve: Az autós töltő minden esetben jól jön. Különösen azok veszik hasznát, akik sokat utaznak, s telefonjukat vagy a GPS-t is állandóan használják. Érdemes jó minőségűt venni belőle, hogy biztonságos legyen, s ne tegyen kárt a kütyükben sem.

Kapcsolódó cikkek

Csend és béke: lazulj Harkányban!

Csend és béke: lazulj Harkányban!

Harkányban nem csak a gyógyfürdő, hanem számos más program is remek kikapcsolódást ígér.

Meininger Budapest Great Market Hall*** - hotel a budapesti Vásárcsarnoknál

Meininger Budapest Great Market Hall*** - A belváros szívében

Ha Budapest belvárosában szeretnél megszállni, a Bálna közelében, ez egy jó megoldás lehet.