A világ 20 leggyorsabban fejlődő turistahelye

Az United Nations World Tourism Organization (Az Egyesült Nemzetek Világ Turizmus Szervezete) minden évben felméri az utazási trendeket abból a célból, hogy megjósolja a legújabban előretörő turistahelyeket.
A világ 20 leggyorsabban fejlődő turistahelye

A régóta húzódó közel-keleti konfliktusok ellenére sok látogató érdeklődik ilyen országok iránt, mint például Palesztina, Egyiptom és Tunézia. A dél-amerikai helyek, például Uruguay és Chile láthatóan kedveltebbé váltak az elmúlt évben. Ha szeretnénk elsők között eljutni a legmenőbb helyekre, akkor érdemes megnézni az alábbi listát.

1. Palesztin területek

Az elmúlt évben a Palesztinába látogató turisták száma mintegy 58 százalékkal nőtt. A legtöbben Ciszjordániát keresik fel karácsony környékén, karácsony éjszaka pedig óriási tömeg látogat el Betlehembe.

2. Egyiptom

Miután csökkent az erőszakos támadások száma Egyiptomban , 51 százalékkal nőtt az elmúlt évben a látogatók száma. A turisták részben az ókori híres helyeket nézik meg, mint például a Gizai Nagy Piramist, másrészt a modern érdekességeket, mint például Kairóban egy könyvesboltban az úgynevezett screaming roomot, ahol kedvére visítozhat bárki.

3. Északi-Mariana-szigetek

Ebben a térségben az elmúlt évben 37 százalékkal nőtt a turisták száma. A Guam nevű, Egyesült Államokhoz tartozó trópusi sziget híres a kaszinóiról és a pálmafákkal övezett óceánpartjáról.

4. Izland

2010 óta Izlandon megháromszorozódott a turisták száma. És ezt a trendet folytatva tavaly 35 százalék volt a növekedés. A látogatók elsősorban június és augusztus között keresik fel ezt a helyet, amikor az időjárás kellemesebb, és hosszabbak a nappalok.

5. Tunézia

Tunézia a 2015-ös terrortámadás után elég gyorsan visszatért a régi kerékvágásba. Az elmúlt évben 33 százalékkal nőtt a turisták száma. A turisták az üdülőhelyei, a tengerpartjai és a megőrzött történeti emlékei miatt keresik fel az országot.

6. Vietnám

Ázsián belül az elmúlt évben a turisták számának legnagyobb növekedését Vietnám érte el a maga 31 százalékával. Az ország iránti érdeklődés egyrészt Anthony Bourdainnek (amerikai híresség, sok szakácskönyv szerzője, aki a vietnámi konyhát is népszerűsítette) köszönhető, másrészt sok diák tölti itt az úgynevezett gap yeart (az érettségi és a felsőfokú tanulás közötti egy évet).

7. Uruguay

Némelyek Uruguay-t Dél-Amerika legújabb fénypontjának nevezik. Az elmúlt évben 3 millióan látogattak el ide, ami az előző évhez képest 30 százalék növekedést jelent az UNWTO (Egyesült Nemzetek Világ Turizmus Szervezete) jelentése szerint. Feltétlenül el kell látogatni a fővárosba, Montevideóba, és meg kell próbálni eljutni a Punta del Este partján található néhány nevezetes helyre.

8. Nicaragua

2016-ban mintegy 1,5 millióan látogattak el Nicaraguába, a növekedés 28 százalék volt egy év alatt. Megfizethető közép-amerikai turistahely, és kevésbé zsúfolt, mint a szomszédja, Costa Rica.

9. Mongólia

Mongóliában 28 százalékkal növekedett az elmúlt évben a turisták száma. A látogatókat részben a csöndes üdülőhelyek vonzzák, és a főváros, Ulánbátor meglepően gyors fejlődése.

10. Izrael

Izraelbe tavaly 2,9 millióan látogattak el, ami 25 százalék növekedést jelent az előző évhez képest. És bár Izrael a méretét tekintve csak akkora, mint New Jersey, fontos a történelmi jelentősége. A turistákat vonzza a Holt-tenger, a Nyugati Fal Jeruzsálemben és az éjszakai élet Tel Avivban.

11. Málta

Málta (Malta) legnépszerűbb turistahelye, az Azur Ablak, ez év tavaszán végleg összeomlott, és belezuhant a tengerbe. De az elmúlt évben 23 százalékkal nőtt a turisták száma egy év alatt. Népszerű hely nagy játékfilmek forgatására. Többek között itt forgatták a Gladiátort, a Phillips kapitányt és a Da Vinci kódot.

12. Seychelle-szigetek

Amikor a kutatók először fölfedezték ezt a szigetcsoportot, úgy hitték, hogy ráakadtak az Éden-kertre. A népszerűsége az elmúlt évhez képest 20 százalékkal nőtt.

13. Montenegró

Montenegró kezd hasonlóan kedvelt lenni, mint a szomszédos népszerű Horvátország. Ebben a balkáni országban az elmúlt évhez képest 20 százalékkal nőtt a turisták száma.

14. Chile

A másik gyorsan növekvő dél-amerikai ország Chile, ahol szintén 20 százalékkal nőtt a turisták száma az előző évhez képest. A változatos és szép tájai miatt különösen kedvelt a szabad ég alatti kirándulásokat kedvelők számára.

15. Omán

Ez a közel-keleti ország igazi luxus turistahely lett. Az UNWTO szerint 1 év alatt 19 százalékkal nőtt a turizmusa. Omán csak 1980 óta vált nyitottá a turisták számára, így viszonylag érintetlen még a turisták szennyezésétől. Bár nagyon gyorsan fejlődik. Szinte mindennap megnyit egy új üdülőhelyet.

16. Ciprus

Ciprusban az előző évhez képest 18 százalékkal nőtt a turisták száma. A turistákat vonzzák a sziget mesés tengerpartszakaszai és a történeti emlékei.

17. Örményország

Hosszú történelme során (több mint 3000 év) Örményországot sok konfliktus sújtotta. Jelenleg azonban, amikor stabilabb időszak köszöntött rá, az előző évhez képest 18 százalékkal nőtt a turisták száma. Mivel ez volt a világon az első keresztény ország, a legnevezetesebb turista látványosságokhoz tartoznak a több ezer éves kolostorok és templomok.

18. Kolumbia

Talán részben a Narcos című televíziós sorozatnak köszönhető, hogy Kolumbia turizmusa az előző évihez képest 18 százalékkal nőtt. Az utóbbi években az ország (és különösen a fővárosa, Bogotá) a gasztronómiájáról lett nevezetes .

19. Finnország

Finnországról gyakran elfelejtkezünk az igen népszerű skandináv országok, mint Svédország vagy Dánia árnyékában. Az elmúlt évben azonban 17 százalékkal nőtt a turizmusa. Érdemes kipróbálni a tradicionális finn szaunát, rénszarvas húsból készült ételt fogyasztani, és megcsodálni a lappföldi sarki fényt.

20. Japán

A 2020-as olimpiai játékok előtt nagy energiával készül Japán a turisták fogadására. Az elmúlt évben 17 százalékkal többen látogattak el Japánba, mint az előtte levő évben. És nemcsak Tokióra kíváncsiak a látogatók, Oszakában és Kyotóban is megnőtt a turizmus.

Kapcsolódó cikkek

A lengyel vajdaság városa, Gniezno - szállás, hotel, látnivalók

A lengyel vajdaság városa, Gniezno

Gniezno, egy gyönyörű város a lengyel vajdaságban.

Ezek azok a kávéházak az Egyesült Államokban, amiket sorozatok ihlettek

Ezek azok a kávéházak az Egyesült Államokban, amiket sorozatok ihlettek

A sorozatok ihlette kávéházak tipikus amerikai jelenségnek számítanak.

Furcsa tradíció Mongóliában

Furcsa tradíció Mongóliában

Mongóliában nem puszival köszöntik egymást az emberek.