Kevesen foglalnak a hoteled weboldalán keresztül? Itt a megoldás!

Az online utazási irodák (OTA-k) kétségtelenül fontos szerepet játszanak a szállodák hirdetési stratégiájában, és remekül alkalmasak arra, hogy új vendégeket vonzzanak. Ugyanakkor elengedhetetlen megtalálni a megfelelő egyensúlyt az OTA-kon és a közvetlen foglalások között.
Kevesen foglalnak a hoteled weboldalán keresztül? Itt a megoldás!

Mivel a közvetlen foglalások után nem kell jutalékot fizetni, érdemes törekedni arra, hogy a foglalások legfeljebb 30%-a érkezzen az OTA-kon keresztül, így elkerülve a túlzott profitveszteséget. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony módszert, amelyekkel növelheted a közvetlen foglalások számát a szállodád weboldalán keresztül.

Promotáld a szálloda online foglalási rendszerét

Nem elég, ha csak van egy online foglalási rendszered – ki is kell kiabálnod a világba, hogy létezik. Ha csak ülsz és vársz, hogy a látogatók rád találjanak, akkor valószínűleg csalódni fogsz. Az embereknek azonnal látniuk kell, hogy online foglalhatnak nálad, és pontosan hogyan tehetik ezt meg. Ha egy látogató túl sok időt tölt a keresgéléssel, könnyen továbbállhat.

Minden oldalon legyen egy "Foglalj most" gomb, lehetőleg a főmenü bannerjén. Ne hagyd, hogy a látogatók eltévedjenek az oldalon!

Használd a szállásod OTA-jait a közvetlen foglalások ösztönzésére

Az OTA-k ugyan szükséges rossznak tűnhetnek, de valójában segíthetnek a közvetlen foglalások növelésében is. A Google tanulmánya szerint az utazók 52%-a ellátogat a szálloda weboldalára, miután egy OTA-n látta azt. Ez a te lehetőséged, hogy megnyerd őket és a saját weboldaladon tartsd őket. Használd az OTA-kat az ismertség növelésére, de biztosítsd, hogy a látogatók könnyen tudjanak közvetlenül foglalni nálad.

Optimalizáld a szállás céloldalakat

Amikor valaki a weboldaladra érkezik, ott is kell tartanod. Nézzünk meg néhány módszert, amivel ezt elérheted:

  • Innovatív CTA-k (Call to Action): Az embereket foglalásra ösztönző felhívások legyenek kreatívak és figyelemfelkeltőek.

  • Egyszerű foglalási folyamat: Ne kérj túl sok információt azonnal. Kezdj egy e-mail címmel, és lépésről lépésre kérj be több adatot.

  • Professzionális fotók: Csak a legjobb minőségű képeket használd, amelyek inspirálják a látogatókat.

  • Reszponzív dizájn: Biztosítsd, hogy a weboldalad minden eszközön jól működjön, legyen szó okostelefonról vagy tabletről.

Hangsúlyozd a szálloda előnyeit

Mitől lesz jobb a vendéged élete, ha nálad foglal? Nem mindenkit érdekel az 5 csillagos minősítés vagy a tengerre néző kilátás. Sokakat inkább az érdekel, hogyan javítják a szolgáltatásaid az ő életüket. Például:

  • Kutyabarát szálloda: Hozhatod magaddal kedvencedet, és spórolhatsz a kutyafuttatási díjon.

  • Szobaszerviz: Egy hosszú nap után pihenhetsz, mi pedig elhozzuk az ételt.

  • Gyermekjátszótér: Több időt tölthetsz a pároddal, míg a gyerekek jól szórakoznak.

Gondolkodj a vendégeid igényein, és mutasd meg, hogyan elégítheted ki ezeket.

Kínálj értékteremtő ösztönzőket a hotel weboldalán

Az OTA-val azonos árat kínálni nem elég. Bár nem kínálhatod alacsonyabb áron a szobáidat, adhatsz extrákat azoknak, akik közvetlenül foglalnak. Például ingyenes reggeli, egy üveg bor, ingyenes frissítés vagy késői kijelentkezés mind vonzó lehet.

Gondolj exkluzív csomagokra vagy ajánlatokra, amelyek csak a weboldaladon keresztül érhetők el. Ezek az ajánlatok hozzáadott értéket nyújtanak a vendégeknek, és ösztönözhetik őket a közvetlen foglalásra.

Keresőoptimalizálás (SEO) a szállás weboldalán

A keresőoptimalizálás (SEO) és a jól kidolgozott online marketing stratégia nélkülözhetetlen a sikerhez. Az alábbiak segíthetnek:

  • Kulcsszókutatás: Találd meg a releváns kulcsszavakat, és használd őket a tartalomban.

  • Minőségi tartalom: Írj blogbejegyzéseket és cikkeket, amelyek érdeklik a potenciális vendégeket.

  • Linképítés: Szerezz minőségi backlinkeket más weboldalaktól.

Fordulj hotel marketing szakértőkhöz

Mindezek a lépések összetettnek és időigényesnek tűnhetnek, különösen, ha egyszerre szeretnéd mindet megvalósítani. Ebben az esetben érdemes lehet szakértői segítséget kérni. A hotel marketing ügynökségek, mint például a Marketing Professzorok, sok éves tapasztalattal rendelkeznek a szállodaiparban, és segíthetnek abban, hogy hatékonyan növeld a közvetlen foglalások számát. Bízd rájuk a marketingstratégiád kialakítását és megvalósítását, hogy te a vendégeid elégedettségére koncentrálhass.

Kapcsolódó cikkek

Mire figyeljünk, ha autóval megyünk nyaralni?

Mire figyeljünk, ha autóval megyünk nyaralni?

Nyáron hosszabb utakra indulunk, eljött a nyaralás időszaka.

Mikor és miért jön jól egy autós töltő?

Mikor és miért jön jól egy autós töltő?

A mai világban okoseszközeinket szinte minden percben használjuk. Természetesnek vesszük, hogy állandóan elérhetőek vagyunk, folyamatosan követjük az e-maileket, s különféle alkalmazásokat futtatunk.

Wellness hétvége 2023 - Induljon a méregtelenítés!

Wellness hétvége 2023 - Induljon a méregtelenítés!

A Hotel Abacus**** a méregtelenítésre is lehetőséget ad. A finn szauna egy remek hely a relaxálásra.